Sociala medier och psykisk ohälsa

Ser det mer och mer i sociala medier. Att folk skriver om sin psykiska ohälsa, ingenting fel med det, men sen ber de om hjälp. Och varför ber man internet om hjälp när man kan gå till en terapeut för terapi och få professionell hjälp. Detsamma med människor som lägger upp bilder på skador eller utslag och hur de ska bota dem istället för att uppsöka en läkare. Det kan rent utav vara livsfarligt att ta emot råd kring hur de ska göra från människor som egentligen inte har någon som helst koll på läget.

Lider man av psykisk ohälsa är man ofta dessutom väldigt känslig och att då gå ut med det så att alla kan läsa om det gör bara att man risker att få negativa kommentarer som leder till ännu mer problem. Då är det bättre att gå i terapi, riktig terapi, hos någon som faktiskt vet vad som behöver göras, för att man ska kunna känna sig trygg med att man får den hjälp man behöver. För människor på nätet kan inte alls hjälpa till på samma sätt som en terapeut från Studio Ljungkulla som har gått lång utbildning och som dessutom har flera års erfarenhet av området. Riskerna för att de under terapin ger dig fel råd är betydligt mindre och för att inte riskera någonting när det kommer till din hälsa är professionell terapi en av de bästa sakerna du kan göra.

Så lägg inte upp dina problem på sociala medier om du inte även planerar att ta tag i dem på riktigt också. Gå i terapi på Studio Ljungkulla eller till en läkare beroende på vad du behöver. Sen kan du självklart lägga upp det på sociala medier också, men så länge du inte bara gör det och struntar i att uppsöka hjälp.